Tjena, tänkte berätta lite om mig själv. Är 33år och bor utanför Lyrestad. Lyrestad ligger utmed Kinnekullebanan 2 mil norr om Mariestad & 10 mil söder om Örebro.


Jag gillar modelltåg i alla former. Har tyvärr ingen egen bana just nu. Mina gamla banor finns beskrivna under modelltåg.

Gillar även dem stora riktiga tågen. Dem fastnar mest framför min kamera, men jag åker även mycket tåg varje år.

Den finaste sträckan jag åkt är Malmbanan mellan Boden - Narvik. Och finaste biten av dem alla är efter Riksgränsen där Rombaksfjorden skär genom fjällen.


Jag är utbildad snickare.

Har jobbat som servitör & matros på passagerarbåten M/S Ceres. Som går mellan Sjötorp & Karlsborg på Göta Kanals västra del (den vackraste delen!). Sträckan varieriar en hel del i naturen. Från Sjötorp till Töreboda är det mest jordbrukslandskap & skog. Medans mellan Töreboda till Karlsborg är mest skogslandskap & sjö. Den mäktiga Tivedskogen skär man rakt igenom.


Sedan Maj 2000 är jag soldat i det svenska försvaret - efter godkänt soldatprov under min lumpar tid. Lumpen gjorde jag i Skövde på Trängregemente 2. Blev utbildad Depåman, det vill säga vi såg till så att Skövde Garnision fungerade som den skulle. Själv var jag tillsammans med 7 andra på Skövde Skjutfält och såg till så att fältet var röjt och att alla så kallade SAAB mål fungerade. Det är mål som styrs med hjälp av luft. Så fort en kula träffar, trillar soldaten man skjuter på.

Efter detta blev jag Hemvärnsman här i Skaraborg. Och har varit det ända sen dess... 2008 gick jag klart min första stora utbildning inom hemvärnet och har blivit gruppchef ( Furir, från slutet av 2009 är Furir borta från befälsgraderna och jag har blivit befodrad till Sergant). Sedan något år tillbaka är jag Stabssignalist på kompanistaben.


Sedan Augusti 2013 kan jag lägga till en yrkesutbildning till på mitt CV. Jag är numera utbildad svetsare med inriktning Mag & Pinne. Har även fungerat som lite av en förman i verkstan på utbildningen. Gjort diverse olika projekt och även styrt upp en del. Även sett till så att det funnits gas, pinnar, tråd m.m och även skött underhållet på maskinerna.

 
NYHETER
25/8 2014: Uppdaterar pysselsidan med flera pussel
20/8 2014: Lagt till en sida med diverse pyssel
19/8 2014: Uppdaterat fotoalbumet: Plats/Tillfälle
 
Flag Counter
 
SIDAN UPPDATERADES SENAST 2014-08-25
UPP!