Lok & Vagnar

HJS Lok & Vagnar


På denna sida kommer allt mitt rullande materiall visas och beskrivas.
Vi börjar med att lite förkortningar:

SJ

Statens Järnvägar

GC

Green Cargo

TKAB

Tågkompaniet

BV

Banverket

HR

Hector Rail

TÅGAB

Tågåkeriet i Berslagen AB

DB

Deutche Bahn

LKAB

Lussavaara Kirunavaara Aktiebolag

Första RC loket jag köpte har fått ny motor för några år sen. Så det var senaste service på det loket. Det andra har fungerat bra hela tiden. Dessvärre sitter det bara delta dekoder i loket. Men ska försöka få tid att lämna in det för byte av dekoder till digital.

 

Nästa lok som fått service är Iore. Den har fått nya el-förbindelser mellan lok-halvorna. Dessa hade slitits ut i och med att banan genomgått en flytt.


Och nästa lok som genomgått rejäl service är det Lima T43 som jag köpte i Gävle. Detta har jag nu utrustat med ett Jeco Underrede. Det kommer få alla boggie detaljer monterade framöver. Det kommer även då att utrustas med belysning.


Sen har diverse vagnar fått lite smörjning av axlarna... Iore har fått lampor bytta.


Mitt första Lima T43 i Blå,vit & Röd färgsättning köpte jag i Gävle JVG 150 år i September 2006.

Har nyligen köpt in mitt andra Lima T43 lok i Orange färgsättning.


Har precis köpt hem 2 nya lok till banan, det ena ett orange Rc2 från lima utan motor. Ska sättas ihop med ett annat RC med motor.


Sen har banverket fått sitt första riktiga banfordon en Ups 2000 SWS från Plasser & Theuer.

Banan fick idag 080228 hem Rapid 4 nr:988 som ägs av en museibana men hyrs ut till banverket. Det kommer dra diverese arbetståg..


Banan har för en vecka sen köpt in ett Rc6 från SJ i likström som används för att köra på dem nya likströmsmodulerna jag köpt in. Vid köpet följde det med en TKAB kåpa till Rc6 som just nu har fått byt plats med SJ. Tkab har hyrt in loket för att köra diverse tågset på den nya delen av banan.


Hector Rail har precis börja trafikera banan med ett av sina 441 lok Croft. Detta kommer köra diverse godståg ut på dem sälla jaktmarkerna.


Den 3 januari byttes likströmschassiet mot ett i växelström. Bytte det rakt av med en man från Göteborg. Samma dag inköptes en ESU dekoder som ett par dagar efter monterades i loket. Så nu trafikerar även TKAB banan med ett Rc6 lok.

Köpte den 30/7 mitt första Hobbytrade lok. Det blev artnr: 260108 Tågab TMZ 108 med ljud. En mäktig upplevelse. Loket är inkört och kommer att få dra många godståg framöver.